Dates pancake

Assalam alykum from Kenya.

ケニアから、アッサラーム アライクム。

During Ramadan we eat many dates each day. But actually it will remind after Ramadan.

Then arranged recipe of dates which has good nutritions and good for beautify.

Let’s remove seed of dates and keep them in glass bin.It will easy to use for cooking anytime.

ラマダンの時期には、沢山のデーツを消費するんですが、まー、余らせることもしばしば。

そこで、栄養素、美容にも良いとされるデーツのアレンジお料理。

デーツの種と下手を取り除き、瓶の容器にいれて保存。

気の向いた時に、お料理に使えるようにしてます。

Today, I’ll show you “Dates pancake”.

Put dates on warmed my lo for a while. Then making dates milk,mixing them with juicer. It’s very strong milk as milkshakes.

✴︎✴︎✴︎

Dates→between small to medium size 15-20pc.

(Depends size of dates)

Milk→400ml

(Texture like milkshakes)

✴︎✴︎✴︎

Move it into the bowl, adding egg, flour, vanilla essence.

今回は、デーツのパンケーキを作ってみました。

少し温めたミルクの中にデーツを入れてふやかします。ミルクの色が変わってきます。

ミキサーにかけて、デーツミルクを作ります。

✴︎✴︎✴︎

適当ではありますが、目安にしてください。

デーツ→小から中サイズ15-20個

(大きさによって異なります)

ミルク→400ml

(ミルクシェイクのようなとろみ)

✴︎✴︎✴︎

結構濃厚なミルクが仕上がります。ドロドロしてます。ミルクシェイクのように。

ボウルにデーツミルクを移して、玉子、小麦粉、バニラエッセンスを加えます。

Use coconuts oil with hot frying pan.

Point is don’t put it on too much, don’t make big one.

熱したフライパンに、ココナッツオイル。

先ほどの生地を入れて焼きます。

ポイントは、大きすぎないこと。

This pancake is very sticky so need a bit technic when u turn it over.

I’m using 2 frying pan herbs.

普通のパンケーキと違って粘り気が強いので、ひっくり返すのには、コツが要ります。

私は、お好み焼きの要領で、2個のフライパン返しを使います。

Taste was great!!!!

美味しかったよぉ〜!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s